Kunderne går til højre

Dit indgangsparti og reolerne umiddelbart indenfor har stor betydning for kunderne og deres velbehag, når de besøger din butik. Det ligger indgroet i de fleste – kunderne går til højre, når de umiddelbart er kommet ind i en butik.

Kunderne går til højre

Butiksindretning

Du har måske ikke umiddelbart tænkt over det, men i langt de fleste butikker starter kundestrømmen til højre for indgangspartiet. Det er efterhånden så indgroet i forbrugerne at de skal gå til højre, når de kommer ind i en butik og langt de fleste butikker har en indretning der animerer kunderne til at starte i højre side af butikken. Ikke dermed sagt at det skal være sådan, men det kan være en lang sej kamp at få kunderne til at gå til venstre i stedet og hvorfor så gøre det?

Hvis lokalefaciliteterne ikke passer til den normale “højre start” så kan man været nødsaget til at gøre det anderledes og hvem ved det kan måske gå hen og blive et vartegn for en butik eller butikskæde at deres indretning går imod strømmen. MEN det er uhyre vigtig at der ligger nogle grundige overvejelser bag enhver butiksindretning, så det sikres at indtjeningen pr. m2 bliver så høj som overhovedet muligt. Derfor kan det være en god ide med jævne mellemrum at foretage nogle justeringer i indretningen for at se om det kan øge salget.